14 november 2009

Mörka blommor..

Här kommer några av mina mörka blommor. De flesta har jag sått själv och en del har jag fått av trevliga vänner. Jag älskar mörka, nästan svarta blommor.

Primula auricula - en "fådd" urläcker primula.Iris - mörkpurpurfärgad iris.

Helleborus ? - mörk julros. Har två olika mörka och vet tyvärr ej vad just den här heter. En av de två är en turkisk sort. Men vackra är de!Viola `Molly Sanders´- den underbart vackra penséen. Blommar hela sommaren om man plockar bort överblommat.Alcea rosea `Nigra´- svart, dubbel stockros. Fantastisk färg! Blir ca 140 cm, blommar från juli till september. Jag sådde frön till enkla och fick upp en del som var dubbla, kul.Knautia macedonica - Grekisk vädd. Ca 90cm, mörkt purpurröda blommor och blommar i juli-augusti. Sol el. halvskugga.Geranium phaeum - Brunnäva. Mörkare i verkligheten, går bra i både sol och skugga. Den lär trivas allra bäst i skugga och fuktiga platser. Ca 50 cm och blommar juni-augusti.Alcea rosea - vinröd stockros. Underbar helt enkelt. Fröna har jag fått av en trädgårdsväninna.Dianthus barbatus - borstnejlika,vill ha sol,blommar juni-aug och blir ca 40 cm.

6 kommentarer:

 1. Vilka underbara färger på denna blomprakt, behövs i den dyraste novemberdagen på hela månaden, ha en skön helg, kram

  SvaraRadera
 2. Jag gillar oxå de mörka färgerna men de kan vara lite svårplacerade i bland. Du har i alla fall verkligen hittat de läckraste, den dubbla stockrosen är ju helläcker.

  SvaraRadera
 3. Skitsnygga..... penséerna, stockrosen, brunnävan o den grekiska vädden växer även hos mig ;-) Försöker sprida dom till fler ställen, får se hur det går.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Några har jag men stockrosen och den grekiska vädden har jag inte . Jättefin färg . Lite ovanliga också.

  Ha en fortsatt bra kväll
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Så vackra gillar din vinröda stockros, den riktigt mörka har jag men jag drömmer om massor av stockrosor vid stugan.'
  Men den ligger vid sjön i Närke så jag vet inte om de klarar den miljön.

  SvaraRadera
 6. Grekiska vädden så väldigt fin ut//Britt

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...