02 oktober 2009

Ullöss - ej mina älsklingar...

Hela våren och sommaren har jag kämpat en bitter kamp mot ullöss. För 2 dagar sedan skulle jag börja plocka i ordning mina fönster - ta in de drabbade - många! - krukväxterna. Till min fasa ser jag att det börjat igen dels på dem jag redan förgiftat efter bästa förmåga och dels på nya krukväxter!!!!

Hela min Hoya - porslinsblomma - samling är drabbad, chiritorna har jag fått slänga - hade 9 olika sorter; på fallskärmsrankan upptäckte jag idag och en kaktussort som jag inte vet vad den heter. Pelargonerna som drabbats av denna pest har blivit friska - än så länge.

Jag har följt instruktionerna mer än noga. Tvättat varje blad på varje växt med en blandning av vatten, såpa och t-sprit. Sedan kört ner "giftpinnar" mot bl. a ullöss. Sedan har jag upprepat såpabehandlingen och mer giftpinnar efter ca 6 veckor. Tvättat krukorna, fönsterbrädorna med samma blandning, tvättat gardiner.........

Vad ska jag göra mer?????? Släng skiten säger alla vänliga vänner! Men herregud, det är ju min krukväxtsamling - mår dåligt av blotta tanken på att kasta mina älsklingar. Det kommer att kosta en hel förmögenhet att ersätta alla......Sen vet man ju inte om det blir ullöss på nyinköpta växter - ullöss finns kanske kvar och lurar i någon vrå?????

Underbara fallskärmsranka!!!

En av mina asblommor....suck...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...