15 februari 2010

TrädgårdsTema nr. 24 - är...

...Udda blomdekoration i trädgården!

Köpte en kattkorg för en tia på loppis - katten ratade den och då blev den en blomkorg istället.
Här i Nunnsta´, Sörgårn´ förvarar vi redskapen lite annervesser´...


Här kan ni se flera foton från TrädgårdsTema!


Koll på skörden...Det gäller att ha koll på odlingarna! Det ska vattnas och inspekteras - och enligt min assistent, provtuggas, dock har jag ännu inte förstått vad det ska vara bra för.

Jag har säkert sått en del alldeles för tidigt - men, men...
Det som bl.a kommit upp - och till och med omskolats - är Tomat, Blå bolltistel, Törnrose Kjortel, Glaucium corniculatum o Glaucium flavum f. fulvum, Pelargon, Balkanmalva, Påfågelslilja, Bergverbena, Parasollblad, Silene viridiflora. Om det ändå räckte med det! Ännu återstår att så en massa fröer - är man galen eller är man galen?!Här är det sticklingar som rotat sig. Längst upp till vänster Vit blyblomma, 3 krukor; Pelargonen `Lavander Lad´, 2 krukor; Pelargonen `mörkvinröd á Lord Bute´, 3 krukor.


Här är den övervintrade Portlaken jag visade en bild på, på Today´s Flower. Den ser ut att kunna ge sticklingar, så det tänkte jag prova. Den blomman är helt fantastisk, både i färg odh utseende. Man kan ha den ganska så torrt på sommaren.

Min assistent krävde att få vara med i inlägget. Här demonstrerar hon hur man siktar in sig för att provtugga på en växt. Vilket fortfarande leder till vilda protester från mig och slutar med handgemang och att hon provtuggar på mig istället......


Måndagstema - Sommardröm...Min sommardröm är att åter se

soluret skymta mellan sommarens ljuva blomning...
Min andra Sommardröm är att få se den här nygrävda rabatt blomma...

Monica har valt detta TemaHär kan du se flera foton från Måndagsfoto!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...