15 februari 2010

Koll på skörden...Det gäller att ha koll på odlingarna! Det ska vattnas och inspekteras - och enligt min assistent, provtuggas, dock har jag ännu inte förstått vad det ska vara bra för.

Jag har säkert sått en del alldeles för tidigt - men, men...
Det som bl.a kommit upp - och till och med omskolats - är Tomat, Blå bolltistel, Törnrose Kjortel, Glaucium corniculatum o Glaucium flavum f. fulvum, Pelargon, Balkanmalva, Påfågelslilja, Bergverbena, Parasollblad, Silene viridiflora. Om det ändå räckte med det! Ännu återstår att så en massa fröer - är man galen eller är man galen?!Här är det sticklingar som rotat sig. Längst upp till vänster Vit blyblomma, 3 krukor; Pelargonen `Lavander Lad´, 2 krukor; Pelargonen `mörkvinröd á Lord Bute´, 3 krukor.


Här är den övervintrade Portlaken jag visade en bild på, på Today´s Flower. Den ser ut att kunna ge sticklingar, så det tänkte jag prova. Den blomman är helt fantastisk, både i färg odh utseende. Man kan ha den ganska så torrt på sommaren.

Min assistent krävde att få vara med i inlägget. Här demonstrerar hon hur man siktar in sig för att provtugga på en växt. Vilket fortfarande leder till vilda protester från mig och slutar med handgemang och att hon provtuggar på mig istället......


7 kommentarer:

 1. Hihi..inte lätt med en sån assistent :)Vad härligt det växer hos dig! Ja vi är allt många som är "tokiga" Ojoj vad trångt det blir om nån månad :) Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. Härligt Ia-Maria man blir så lätt om hjärtat när man ser alla sina (och andras) frösådder och sticklingar. Vad fint att du har en assistent;))
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Såna massor du sått.... Blir vackert fram i sommar ;-) Klappa Scilla från mig.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt vilken plantsamling och alla sticklingar också.
  Jag har bara en sort pågång ännu och jag måste skola om dessa nu det känns lite besvärligt det blir så många krukor.

  Du kommer ju att få en fantastiskt fin blommning i sommar.
  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Mycke fint du sått och satt sticklingar av.Även hos mej är det dags att skola om tomater och lite sommarnejlikor.Det växer som attan just nu.Hoppas det blir milt snart så allt han flytta ut i växthuset.Krama katten.

  SvaraRadera
 6. Man ska alltså redan fröså inne....
  Kanske bäst att börja då...
  Söt assistent du har du :D
  Kramen.

  SvaraRadera
 7. Vilken fart du har på frösådderna redan , här har dom inte kommit i jorden ännu. Din hjälpreda tycker jag om ;-)
  Ing-Marie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...