12 oktober 2009

Apropå ullöss....

...så har de slagit till igen...OOOAARRRR!!!! En stor hoya är drabbad igen, efter att ha genomgått 2 brutala behandlingar och karantän. Vore den inte så stor skulle den åka!!...tror jag...pip...... Undrar om lössen dör av minusgrader?? Men då dör väl blomman också!!??

Hoya compacta En lite suddig bild, tyvärr.5 kommentarer:

 1. Usch och fy, jag lider verkligen med dig Ia, men ullöss är mer eller mindre omöjliga att bli av med. Vill absolut inte verka negativ men talar av egen erfarenhet. Fick för några år sedan ullöss på några av mina växter i vardagsrummet jag försökte med allt, ALLT i flera månader men det var alltid någon planta som hade kvar och så var cirkusen igång igen. Det var med stor sorg som jag till slut (efter 8 månader) gav upp och slängde alla växterna och diskade alla krukor med t- sprit. Efter det så slänger jag en planta direkt om jag upptäcker ullöss. Mycket sorgligt men sant. Så jag hade inte haft stora förhoppningar att lyckas med din fina hoya, inte med alla de perfekta gömställen för en lusdjä... att krypa in i och omöjlig att komma åt med gift. Snyft

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad trist. Jag har ingen aning om vad man ska göra, har hittills inte råkat ut för det.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Stackars dig! O inga råd har jag att dela med mig av.... krukväxter är inte min avdelning precis. Hoppas det löser sig.
  Ha en himla skön vecka
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vanliga gröna löss brukar försvinna när man ställer ut dom i blåsväder men jag tror knappast ulllössen fösvinner. Tråkigt när man får på ohyra det brukar inte vilja sluta. Men ge inte upp trötta ut dom jäklarna .....
  Ing-Marie

  SvaraRadera
 5. stackars dig som du har slitit med alla krukväxter och jag vet hur många det är (eller var)Du får kanske ägna dig åt din vackra trädgård i stället. där är det lite lättare att ta en dust med ev.löss.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...