09 februari 2010

Sagan om den sammetsröda Amarylisen...

Det var en gång en liten mörkröd lökväxt vid namn Amarylis. Den skaffade sig husets fru till jul en gång för några år sedan. Hon gladdes väldigt över den vackra blomningen och tänkte, som man ska tänka när man är en godhjärtad blomstervän, att den skulle hon spara år från år.

Så till sist hamnade vackra Amarylis i en mörk garderob och glömdes helt bort. Där kämpade hon utan tillsyn, vatten och näring ett helt år för att så småningom upptäckas vid en garderobstömning, i tidningar och kartonger. Husets väna -? - Fru lyfte bort all bråte och till hennes häpnad blommade där en underbar mörkröd blomma. Hon utbrast: -Oh! den hade jag glömt! Skammens rodnad fläckade, nästan lika mörkrött som blommans färg, hennes kinder. Den månaden gladde Amarylisen henne med flera stänglar av ljuv blomning.

Frun som ju trots allt var en vän av blomster lovade bättring och denna gång fick Amarylis en fin och ordentlig behandling efter konstens alla regler för att den återigen skulle förgylla vardagen. Men, Amarylis som ville ge frun i huset en knäpp på näsan förblev en brun lök i flera månader trots vänlig behandling. Frun misströstade.

Så en dag för en vecka sedan, när hon vattnade blommorna på fönsterbrädan, upptäckte hon till sin glädje ett litet, litet, litet grönt blad var på väg. Nu är hennes glädje utan gränser och hon längtar åter till den ljuva blomningen.

Men kommer hon att få se ljuv bloming?
4 kommentarer:

 1. Håller tummarna! Min nyköpta slitna amaryllis kom aldrig till blomning, men jag fick några vackra bilder på den skröpliga knoppen :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Klart den kommer blomma. Men ingen vet när....
  Mina två kommer med en ny stängel nu....
  klems.

  SvaraRadera
 3. Men Å, vilken underbar berättelse. Jag satt som fastklistrad!!
  Va duktig du är på att skriva & på blommor förstår jag ju..=)
  Hoppas jag får höra fortsättningen!!!
  Ha en fin Onsdag!!
  Kram & lycka till
  Tina

  SvaraRadera
 4. Är det en knopp som kommer blir det blomma.... är det ett blad blir det grönt ;-)
  Ge den en plats i rabatten över sommaren så kanske du får den att blomma igen....

  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...