17 februari 2010

Lavander Lad...

...har fått sin första utslagna blomma för i år.

Den är min speciella lilla pelargon.

5 kommentarer:

 1. Vilken spännande och fin blogg du har här, länkar gärna till dig om det går bra. Jättefin färg på pelargonen. ser att du lyckats få fram Balkanmalvan, försökte förra året med det gick inte. Malvor är min favoritblomma, gillar verkligen dem.

  SvaraRadera
 2. Härlig pelargonfärg på "pojken" din. Ny färg för mig, är det en vild sort?

  Ha en skön dag,
  Hillevissan

  SvaraRadera
 3. Men så fin.
  Så sirlig och vilken härlig färg.
  Ha det gott:O)

  SvaraRadera
 4. Lena: Du är välkommen att följa min blogg - kul! Balkanmalvan är en fantastisk buskig perenn. Har haft min i många år - beroende på läge, så blir den högre än jag - som är 155 cm. Alla frön gror inte för mig heller, men några brukar jag lyckas med. I går skolade jag om ca 10 st. De vill ha varmt o fuktigt - inte blött - för att gro och de gror på några veckor. Jag tror jag har frön kvar som jag har plockat från min planta, om du vill ha. Annars kan jag säkert skicka en planta om och när det blir varmare.
  Trädgårdsmakaren: Det är en doftpelargon enligt Wibrant (Rockdala), men jag tycker också att den ser ut som en vildpelargon.

  SvaraRadera
 5. Den ser så fin ut Balkanmalvan på bild, har inte sett den i verkligheten, jag är lite osäker på om den klarar min växtzon men jag har klarat andra växter som det är zon 4 på, snön skyddar mer än vad man tror. Skulle kunna köpa några frön av dig, vet inte om jag får upp dem men jag kan prova igen, jag brukar ha dem i kylskåp 4-5 veckor perenna frön och sedan så dem inomhus, det brukar funka med många perenner.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...