08 februari 2010

Clematis - Klematissorter..


Här kommer mina klematis - i alla fall de som har blommat. Jag brukar ta - när jag får möjlighet - sticklingar av vänner och bekanta. Det är alltid lika spännande att följa en sticklings väg genom livet. De flesta av mina klematisar vet jag inte namnet på, skulle ni känna igen någon, blir jag väldigt glad för namnet!


Den här klematisen är köpt hos Finn Eldh, som en icke namnad planta. Den har en väldigt underlig färg.

Det här är en rotad stickling med okänd namn.

Den här har jag frösått och den heter `Korean Beauty´. Är väldigt förtjust i den, och den blommar på sommaren-hösten.

Den här klematisen är köpt som `Nelly Moser´ men ni som vet hur den ser ut, inser genast att något inte stämmer! Eftersom den är så vacker och kraftigväxande klagar jag inte så högt om fel namn på fel planta. En besökare sa att det var en `President`, men är inte den mera blå i färgen?Den här raringen heter Blåklockeklematis och är ljuvlig! Den blir ca 1 meter hög och är inte så vek i växtsättet, utan står relativit rakt upp.
Även denna är en stickling från en vän och jag undrar om det inte är en tanguitica, gullklematis.Återigen kommer en inköpt klematis från Finn Eldh som en onamnad planta. Underbar färg!Den sista klematisen är en inköpt `Piilu´. Den är väldigt rikblommig och har två olika blomningar!Denna blomning på `Piilun´ är vackrast.3 kommentarer:

 1. Vilka fantastiskt vackra foton på `Piilu`.Har aldrig tidigare insett att den är sååå vacker!! Sedär, då blev det en klematis till, som jag bara MÅSTE ha!!:))
  Korean Beauty sådde jag i fjol, hoppas den blommar i år, den ser jättesöt ut.
  Ha en bra dag / Margot

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra blommor en del av dem hade.
  Är det svåra att få att växa?
  Hur ska de planteras.
  Skulle så gärna ha clematis vid verandan.
  Tips tages tacksamt emot.
  Kramen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...