09 november 2009

Första blomman på Passionsblomman!

Idag blommar min - i våras köpta stickling - Passionsblomma `Berlotti´. Vad roligt det är varje gång något nytt blommar första gången. Är väldigt förtjust i dessa växter. Har haft flera olika men dessa har tyvärr gått vidare, så nu har jag tänkt börja samla igen. Sådde en fröpåse blandade sorter i våras och av dem har fyra kommit och sedan köpte jag 4 sticklingar av olika sorter, varav en har alltså börjat blomma.´

Passiflora `Berlotti

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag hade ingen aning om att det finns så många olika sorters Passionsblommor. Jag har bara en vanlig som trivs ute på sommaren eller i växthuset, på hösten och vintern är den avlövad. Men jag gillar när den blommar. Blommorna är helt underbara.
  Vad fint du har målat. Jag blir alldeles "sjuk" när jag tittar på dina målade porslinssaker. Jag vill också måla, men tiden räcker inte riktigt till. Måste nog ta mig tid när jag har sett vad du har gjort. Dina bilder är mycket inspirerande och uppiggande.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Oj att det finns så många sorter. Vilket över vintrings rum du har//Britt

  SvaraRadera
 3. Men så fin den är! jag har inte lyckats få mina att blomma, och gul har jag aldrig sett.

  SvaraRadera
 4. Så otroligt duktig du är på porslinsmålning! Hade jag inte en aning om.....
  Läcker passionsblomma, du har verkligen gröna fingrar!
  Ha´t himla gôrgôtt i höstrusket
  Nina

  SvaraRadera
 5. Glömde nämna att ljusarmaturen ger en lite förvrängd färgskala. Passionsblomman är inte gul, utan vitaktig. Där emot finns det både gula och oranga och röda sorter och de är jättevackra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...